Biletul Zilei. Cum alegem cotele câștigătoare

Biletul Zilei este cea mai căutată rubrică de pariuri sportive din România. Dacă ajungi pe un site de pronosticuri, e imposibil să nu găsești un astfel de tichet de încredere. 

Desigur, această rubrică este prezentă și pe platforma mea. În continuare vă voi prezenta principalele motive pentru care Biletul Zilei se bucură de un așa mare succes în România.

Câte meciuri merită jucate la Biletul Zilei

Logica e simplă în acest caz: cu cât veți avea mai puține meciuri pe bilet, cu atât șansele de câștig vi se vor mări. Așadar, sfatul meu este să încercați să vă limitați la maximum cinci partide. Veți observa pe foarte multe site-uri nu mai mult de trei meciuri, dar eu cred că putem păstra o marjă bună de profitabilitate și cu cinci partide. În același timp, minimum de partide selectate ar trebui să fie de două. Practic, vă recomand să vă încadrați între două și cinci partide, cu trei numărul magic.

EXEMPLU BILETUL ZILEI
Real Madrid – Barcelona
Man City – West Ham
FC Porto – Rio Ave

Biletul Zilei. Cum ne alegem cotele

Aici povestea se complică puțin. În principiu, fiecare cotă în parte nu ar trebui să depășească 1.50. Cotele între 1.60 și 1.80 sunt de multe ori mai periculoase decât cele de 2.00. De la 1.50 în jos consider că șansele de profitabilitate sunt decente. Bineînțeles că pot exista și excepții atât timp cât ați găsit în ofertă un meci în care aveți încredere maximă. Spre exemplu, dacă știți că o echipă a retrogradat matematic și va folosi doar rezerve, iar adversara are nevoie de punctele puse în joc, atunci puteți pune partida la Biletul Zilei, chiar dacă acea cotă urcă spre 2.00 să spunem.

În cazul în care ați ales mai multe cote apropiate de 1.50, puteți să renunțați la câteva dintre ele și să rămâneți cu două sau trei meciuri. Dacă aveți doar cote de 1.20-1.30 puteți merge pe varianta cu cinci partide pe bilet.

EXEMPLU BILETUL ZILEI
Real Madrid – Barcelona GG @ 1.40
Man City – West Ham 1 @ 1.20
FC Porto – Rio Ave 1 @ 1.20
Curs final: 2.016

biletul zilei la pariuri sportive
biletul zilei la pariuri sportive

Care sunt șansele de câștig

Pentru a păstra șanse de câștig cât mai bune, încercați să vă axați pe sporturile și ligile pe care le cunoașteți. Nu vă apucați să jucați cote din cricket dacă nici măcar nu știți regulile de bază ale jocului. E complicat să găsiți zilnic campionate pe care să le stăpâniți bine, însă, pe parcurs ce le veți urmări constant, acestea vă vor deveni familiare.

Totodată, v-aș recomanda să alegeți doar variante clasice, fără tot felul de pariuri speciale secundare, precum numărul de cornere și cartonașe. Mai bine să jucăm GG, decât total cornere în repriza a doua. Nu mi-au plăcut niciodată astfel de variante și o să vă spun și de ce: sunt mai degrabă invenții de marketing, care depind strict de pariurile de bază.

Dacă stați să vă gândiți, numărul de cornere scade sau crește în funcție de scorul care este în acel moment. Degeaba pariem pe cel puțin 10 cornere la Man City – Watford, dacă favoriții vor avea 2-0 din minutul 20, iar antrenorul va face două schimbări rapide pentru a conserva rezultatul. Pariurile pe cornere, cartonașe, auturi și alte nebunii ar trebui jucate doar la live.

Ce miză trebuie pusă la Biletul Zilei

Cu miza vă puteți juca în funcție de bugetul pe care îl aveți la dispoziție, dar și de cursul final al biletului. E de recomandat să încercați o miză mare pe biletul zilei de cota 2.00, iar aceasta să scadă pe măsură ce cursul final al tichetului crește. Dar cât este suficient? Răspunsul vi-l puteți da în funcție de buget.

Dacă aveți 30 de lei disponibili pentru pariuri sportive într-o zi, atunci indicat ar fi să pariați 10 lei pe biletul zilei. 33% din suma totală disponibilă mai exact pentru un bilet de cota 2.00. Pentru un bilet de cota 4.00, miza ar trebui să scadă astfel încât să dea un câștig aproape identic cu miza aleasă pentru un bilet de cota 2.00.

EXEMPLE DE MIZĂ PENTRU BILETUL ZILEI
BILET COTA 2.00 – MIZĂ 10 LEI – CÂȘTIG TOTAL 20 LEI
BILET COTA 4.00 – MIZĂ 5 LEI –  CÂȘTIG TOTAL 20 LEI

Alte sfaturi utile

agentie de pariuri sportive
agentie de pariuri sportive

Aici ne vom concentra strict pe modul cum ar trebui să ne selectăm meciurile pentru biletul zilei. V-am pregătit câteva sfaturi care, cred eu, vă pot fi de folos.

  • Pariați pe sportul pe care îl cunoașteți cel mai bine – Biletul Zilei este un tichet de încredere, astfel că nu puteți să riscați cu sporturi despre care știți doar informații vagi. Dacă nu știți cine e numărul 1 mondial în tenis în acest moment, bine ar fi să evitați acest sport. Știți fotbal? Foarte bine! Alegeți-vă cotele doar din fotbal și nu vă abateți de la drum.
  • Pariați doar cote simple – Vă spuneam și mai devreme. Nu vă complicați viața cu număr de cartonașe sau cornere, pariuri care depind de scor. Limitați-vă la cotele clasice: rezultat final, șansă dublă, sub/peste, handicap sau marchează o anumită echipă
  • Căutați pariurile favorabile gazdelor – Este bine cunoscut faptul că favoritele se încurcă mai degrabă în deplasare decât acasă. Dacă Man City joacă azi în deplasare, iar Man United are meci acasă și ambele primesc aceeași cotă, indicat este să pariați pe echipa gazdă.
  • Nu pariați mai mult de 33% din bugetul disponibil – O treime din suma totală disponibilă pentru pariuri sportive într-o anumită zi este suficientă. Riscați să vă pierdeți toți banii în caz contrar. Dacă vă limitați la 33%, vă rămân alți 66% pe care îi puteți juca pe meciuri single, live sau orice altceva doriți. Practic, vă măriți posibilitățile de câștig.
  • Faceți o pauză dacă pierdeți șase bilete la rând – Biletul Zilei este un tichet de încredere care ar trebui să aibă o rată de câștig/pierdere de 50/50, dacă nu chiar 60/40. Dacă ați pierdut 6-7 bilete la rând, e clar că v-ați pierdut din luciditate și ar trebui să faceți o pauză. Cel mai bine este să reveniți într-o zi plină de evenimente, pentru a avea de unde alege cote profitabile.
Biletul Zilei
  • Calitate pronosticuri
  • Calitate cote
  • Rata de câștig
5

Rezumat

Biletul Zilei este cea mai căutată rubrică de pariuri sportive din România. Dacă ajungi pe un site de pronosticuri, e imposibil să nu găsești un astfel de tichet de încredere.